Sunday, February 17, 2013

Gympa och Yrkesträning

Oj vad dagarna far iväg, de har knappt hunnit börja förrän de har gått. Bloggandet går visst på sparlåga just nu.

Mammagympa
I veckan som gick samlades en del av de gravida kvinnor som går på kontroller i våra 2 mamma-barn kliniker till mammagympa på Hills of Grace. Det blev också en föreläsning och tid för frågor.


Skills Training i Molfrid fortsätter att ge utbildning
I tisdags gjorde vi ett besök vid Payatas soptippen där Barnmissionens Center ligger. I alla lektionssalar satt det flitiga elever som tog till sig ny kunskap och nya färdigheter. Av de över 1000 elever som gått dessa olika kurser sedan starten 2007 har ca 40 procent fått jobb.
I San Isidro förbi Hills of Grace har det öppnats en filial och där är 60 elever inskrivna i ämnena kosmetologi, datakunskap och svetsning. Oändligt många unga går arbetslösa just i det området. Vi hoppas att lösningen för en del av dem blir Barnmissionens hantverksskola som nu öppnat.


Sykurser i Molfrid kan ge jobb på textil fabrik















Vad gör en pensionär?
Frågan ställdes till en grupp svenska femåringar och Johanna svarade så här:
”De får ta ledigt från jobbet för de får pengar ändå. Alla blir det om man inte dör före. Jag tycker det ska bli kul att bli pensionär för då får man vara hemma och ligga i badet hela dagarna.”
 Tanken på att ligga i badet hela dagarna är inte direkt vad undertecknad önskar sig framöver, snarare möjlighet tilll nya äventyr, kanske inte just som nedan men ändå.

No comments:

Post a Comment