Monday, February 2, 2015

Loppis och besök på Sitio Pintor



Den 31 januari utannonserades en ” Garage Sale” dvs ett loppis av saker som legat i åratal i förråd, delvis på Barnmissionens förra center. Det kom mycket folk och det allra mesta försvann till olika hem i närområdet. En rullstol skänktes till en CP - skadad pojke som hittats genom Kiddy Bible Class. Hans utblick över omgivningen blir säkert annorlunda efter detta.



Damen är överlycklig trots att kylskåpet är väldigt gammalt och inte fungerar. ALLTING går ju att laga

Gamla fotdrivna symaskiner har numera ersatts av el drivna på våra kurser. Nu såldes de gamla

Idag har jag varit med vårt hälsoteam uppe vid soptippen i Sitio Pintor. Den mobila medicinska enheten åker dit varannan vecka för att titta till barn, mammor och en del vuxna. 5 barn togs i Barnmissionens bil till det statliga hälso-centrat i dalen  där det finns en läkare. Behoven vid soptippen är överväldigande men det finns ändå alltid något man kan göra för att hjälpa och lindra, trösta och uppmuntra, ge råd och upplysning

Just nu är det torrtid  och då går alla Sitio Pintor barnen smutsiga för det finns inget vatten. Man köper vatten i dalen till att dricka och tvätta kläder, och det kan man ju inte slösa med............

Den här mannen är "Area Leader"  i området och har bott där sen urminnes tider.

Denna mamma är 37 år och har fött 14 barn varav 2 dött. Hon bor i skjulet nedan och där sover idag 12 personer. Idag hade de ingen mat till lunch, de får vänta tills ikväll då pappa kommer hem med pengar.


Denna damen har 5 barn, den minsta i hennes famn är ett riktigt miniatyrbarn , 2 månader gammal men rätt pigg och stadig i nacken ändå.




No comments:

Post a Comment