Sunday, December 11, 2011

Det finns ett liv efter invigningen...

Ja, livet på Barnmissionen och hemma hos oss rullar vidare efter allt ståhej omkring invigningen av Hills of Grace.

Men innan vi går in på det måste jag lägga ut ett foto från vårt besök i affären där vi köpte det blå tyget till draperierna som skulle upp på podiet i vårt nya center. Thord klättrade över meter-höga tygbalar, lyfte på rullarna och letade efter det vi ville ha...och fann det....sen syddes det upp på Skills Training i Molfrid.

Nu börjar alla julfesterna
Under veckan som gått började den rad av julfester, närmare bestämt 22 stycken, som missionen har för de olika programmen. Först ut var ULE, som är ett spar och låneprogram för kvinnor med små inkomst- möjligheter. Festen bestod i torsdags av tal, danser, tävlingar, lotteri och mat. Alla deltar med liv och lust i allt som händer och ibland avundas jag dessa härliga människor deras uppenbara livsglädje. Vi västerlänningar är egentligen ganska tråkiga och gråa och allvarliga. Vi är så rädda att göra bort oss, vi har för allt i världen en image att uppehålla, åtminstone den generation jag tillhör. Icke så här på Philippinerna- man satsar allt och lyckas eller misslyckas och det är lika roligt ändå.



I lördags hade sponsor eleverna (284 st.) på Molfrid i Payatas sin julfest, och som det festades med besök av en enorm maskot och härliga uppträdande av barnen.



Hills of Grace är ett paradis för barnen från Undernäringskliniken.
Igår var det tredje advent. Vi tände det tredje ljuset även här i Manila.


Igår, söndagem. störtade ett litet plan med sina två passagerare rakt ner i en kåkstad i Paranaque, nära Manilas flyplats. 14 människor omkom i olyckan. Så tragiskt!! Ingen vet ännu hur det hände och varför.
Det störtade nära en skolbyggnad och hade det varit en vanlig skoldag hade det blivit många fler offer.


1 comment:

  1. Jag läste om det här hemma men fick inte fram hur många som var involverade. "Skönt" att det inte var av större omfattning.

    ReplyDelete