Sunday, December 4, 2011

Invigningen på Hills of Grace blev så bra.

Så är den stora dagen över. Igår invigdes Hills of Grace, vårt nya ” Ministry Center”. Natten innan sov vi dåligt både Thord och jag. Det är så mycket som kan hända in i det sista, saker man inte råder över eller saker man kommer på för sent för att åtgärda. Hjärtat slog extra slag åtminstone på mig under fredagen. När vi körde hem sent den kvällen var vi så trötta så vi satt tysta i bilen hela vägen hem. Ett problem vi satt och funderade på var att vägverket just den dagen hade brutit upp halva vägbanan på två ställen nära vår nya byggnad. Det var alltså bara en körbana och med den trafik det är överallt i denna megastad så kunde vi bara spekulera dystert över hur det skulle bli dagen därpå med alla våra gäster som skulle åka just den vägen och helst vara på plats kl 10.

Det regnade ordentligt under fredags eftermiddagen men det var faktiskt välkommet för då lade sig mycket damm som hänger i luften denna årstiden.

Lördagen grydde med underbart vackert väder, sol och VÄRME förstås.  När vi kom körandes till ”vägproblemet” satt vi en lång stund i kö, sen vände vi och körde en mycket längre men dock framkomlig väg. Alla gäster hade såklart samma problem men kom så småningom fram till destinationen. Ca 1 timme försenade kom vi igång. Men efter det gick allting perfekt och programmet kunde genomföras precis som planerat. OCH DET BLEV SÅ BRA !!! Det lilla musikbandet med sponsor-elever började spela på sina xylofoner och trummor, byggnads-kontraktor Mr Domingo överlämnade en symbolisk nyckel till huset, bandet klipptes och gästerna strömmade in i byggnaden för en rundvisning innan vi samlades på tredje våningen.
Vi har väldigt duktiga medarbetare i organisationen som skötte allt med inbjudningarna, programmet , dekoren och cateringfirman som kom med lunchen. Vi var sammanlagt ca 150 personer inklusive all staff på Barnmissionen. Svenska gäster var Lennart Pedersen, styrelseledamot både här och i Sverige samt Jonas Rydberg, Biltema representant. Biltema är ju huvudsponsor för hela projektet och har skänkt flera miljoner kronor.

På gästlistan fanns vice guvernören i Rizal provinsen, vice borgmästaren i Rodriguez, polis chefen, ansvariga för det lokala socialdepartementet, läkare och hälsoarbetare, en hel grupp från Meralco, elbolaget som kopplat elen åt oss samt ledare för andra hjälporganisationer.

Vi är så tacksamma till Gud och människor för möjligheten framöver att få arbeta i just detta område. Här finns  stora behov på alla nivåer pga av en enorm utflyttning hit från kåkstäder inne i Manila och här vill vi som organisation  vara ett komplement till vad de lokala myndigheterna själva gör.

Det är söndag när jag skriver detta och hela dagen har regnet strömmat ner, oavbrutet. Så bra att det var sol igår.


Barn orkestern spelade innan programmet började


Thord inlednings talade


En grupp skolbarn från Shining Light Learning Center dansade


Lärare från SLC framförde en kulturell dans från Mindanao


Hongkong baserade Jonas Rydberg från Biltema

Barnmissionens egen kör sjöng flera sånger


Lennart Pedersen och styrelsemedlem Chonabelle Domingo.

Grupp foto med Meralcos folk som gav oss el så fort.!!


Jag är klädd i en filippinsk klänning med bolero och kände mig faktiskt elegant



No comments:

Post a Comment