Sunday, May 13, 2012

Lägerdags igen, vatten på Hills of Grace och undernäring

Lägerdags igen

I onsdags invaderades Hills of Grace igen av lägerdeltagare, denna gången high-school elever i åldern 12-16 år. De är alla med i ett sponsor program där de får ekonomisk hjälp till sin skolgång. Organisationen ABC-Island har under många år stöttat detta projekt och är värda ett stort och varmt TACK för sitt trogna stöd.
 Alla ungdomar var upprymda och taggade för att bo i tält även om det riskerade att regna. Det kom en del stänk under de 3 dagarna som lägret varade men det gick bra ändå. En del aktiviteter hölls inomhus och en del utomhus. Man bildade lag och grupper som tävlade mot varandra och de flesta satsade för allt vad de var värda. Sen finns det alltid de ungdomar som helt blasé håller sig vid sidan om och bara seglar med. Med på lägret var också ett litet ” Maffia-gäng”, problem barn som jämnt ställer till det, men alla typer fick vara med.
Sista dagen fick alla deltagarna en blå T-shirt.





En Brunn

Utgrävningen av grunden till nya byggnaden är klar och i fredags kom de stora cementbilarna och gjöt grundpelarna. Vid utgrävningen hittades en djupborrad brunn på 162 meter som vi vetat om fanns på tomten men ingen visste var. Nu kan vi framöver pumpa upp vatten och aldrig riskera att stå utan denna så viktiga del av livet – VATTEN. Samtidigt kan vi spara in vattenkostnaderna till det allmänna nätet.

Här kommer brunns röret upp i dagen.

Undernäring
I fredags dök det upp en liten familj med sitt oerhört undernärda lilla barn, Juveline på 2 år. Det är inte så jätteofta vi ser barn i detta status men de finns. På Filippinerna är undernäring bland barn ett stort problem. Barnen i de fattiga familjerna får mat, men ofta fel sorts mat och för lite. Lilla Juvelines föräldrar flyttade till Manila i jakten på ett levebröd efter att deras hem brunnit ner ute i provinsen. Här hamnade de med sina 6 barn vid soptippen i Rodriguez där de sorterar skräp.


Personligt - Hundars beteende.
Sen vi fick hit Jackson och Cooper, valparna som ska till Hills of Grace så småningom, har labradoren Sigge uppfört sig på ett helt nytt sätt. Han är enormt avundsjuk på de små och om jag klappar dem och gosar med dem, får de sig ett tjuvnyp av Sigge när jag går därifrån, de ska minsann inte tro att de är något...de ska veta sin plats och det är INTE hos matte, för den är reserverad för honom själv.


Sigge och enögda Bobby i lugn kontemplation

Det gäller att hitta en lugn och sval vrå där man kan vara ifred., att det råkar vara i mattes rabatt är inte så noga.




No comments:

Post a Comment