Tuesday, September 16, 2014

Mögligt hus, Lägerdags och Språkets Dag

Tillbaka på Barnmissionen i Manila......det känns bra och spännande, med nya utmaningar och nya upplevelser som väntar runt hörnet.
Tillbaka också i värmen och fukten.....DET känns inte så bra. Om Thord och jag hade lidit av mögelallergi hade vi fått sanera hela vårt hus innan vi kunde bo där igen. Allt som kan mögla,  gör det under denna årstid. Speciellt om inte huset varit bebott under en tid. Eftersom vi inte har några allergier så bor vi i det mögliga huset och har satt igång med att diska upp allt i köket, tvätta alla kläder och torka skor, väskor, böcker och tavlor osv.

På Barnmissionen har det hänt mycket i sommar som jag nu får både foton och nyheter från.
LÄGER
Barnmissionen bedriver ett ganska stort arbete med kristen barnverksamhet på olika platser i vårt närområde. Vi tar kontakt med små kyrkor och församlingar och erbjuder dem hjälp med 12 veckors  barnmöten. Då samlas kvarterets barn till 1,5 timmes glad gemenskap, en gång i veckan. Bibelberättelser och sånger varvas med tävlingar och barnen älskar det. Det kan vara upp till 100 barn på en sådan samling. Och teamet som arbetar med detta hinner med upp till sju olika platser på en vecka.

I detta enkla bambu- hus samlas stora och små

Jay Anne undervisar med hjälp av missionens maskot BUKNOY

En del av barnen har möjlighet att komma till Hills of Grace på läger och nu i september var det dags igen för årets händelse för dessa barn.


Alla gillar tävlingar. 

Lägerbarnen delas upp i grupper med en ledare och en egen flagga 

Språkets Dag
På alla  skolor på Filippinerna firas under september månad ”Linggo ng Wika”, det betyder Språkets Dag. Det är den dag då man lyfter fram den filipinska kulturen och alla barn klär sig olika nationaldräkter. Man bygger också upp vagnar med kultur föremål och blommor  som barnen får åka i. De flesta dräkterna hyrs till en ganska billig penning. Hela familjen kommer till skolan och man beundrar varandras barn. Allting andas: I am so happy to be a Filipino.

Små förskolebarn i filippinska kläder.

En skolpojke framför en dekorerad vagn



No comments:

Post a Comment