Tuesday, March 31, 2015

Läger-dax




Förra veckan var det sommarläger för ca 60  barn på Hills of Grace. Barnen kom från 7 olika platser där missionens Barnmötes-team haft undervisning under 3 månader. De barn  som varit flitigast med på samlingarna fick chansen att vara med på 3-dagars lägret och vilken fart, vilken  glädje, vilken  spänning det var.


 Att få komma ifrån sitt sunkiga  kvarter och sin, många gånger ” krammade” bostad, till öppna och vackra Hills of Grace är något de flesta barnen kommer att minnas länge. 
Barnen har alltid hela och  rena kläder när de kommer. Att köpa bra begagnade kläder är mycket billigt på Filippinerna, man får ett par jeans för 10  kr, en T-shirt för 6 kr osv. Så man ser sällan riktigt trasigt klädda människor.
 Det jag observerade hos barnen var att många var extremt magra. Smala, spinkiga armar och ben stack ut från för stora plagg. Många av barnen äter sig inte mätta i sina hem. Under läger-dagarna var det fest -  de fick  3 lagade mål och 2 mellanmål om dagen. Det koktes ris i jättegrytor, kyckling och grönsaker blev tillbehör och frukt serverades som efterrätt.




 Sista kvällen samlades alla på den öppna platsen vid bilparkeringen. Där visade de olika grupperna upp draman de hade övat in, de dansade och sjöng för varandra. Man tände en stor eld i samband med berättelsen om Elia och Baals profeterna i Gamla Testamentet och det var verkligen stämningsfullt.
 Vad jag önskar alla dessa härliga barn en bra framtid, att de inte ska hamna i dåligt sällskap eller bli drogberoende  som så många unga är i dagens fattigkvarter.  Kanske dagarna på lägret i någon liten mån kan bidra till detta.





No comments:

Post a Comment