Friday, April 3, 2015

Påskvecka


Påsken är katolikernas största högtid på Filippinerna. Då går man på pilgrimsresor till olika kyrkor. Upp till den stora kyrkan i Antipolo City, vandrar tusentals människor till fots hela skärtorsdags-natten. En ström av unga och gamla, män och kvinnor, rika och fattiga - alla går. Man går till kyrkan för att be om Guds ynnest och för att avge löften. I de olika stadsdelarna byggs  s.k. ” floaters”, vagnar som bär upp olika scener i naturlig storlek från Påskveckan.



På Hills of Grace hade man i onsdags ” egghunt” för barnen. En massa ägg hårdkokas och målas. Sedan göms de av vuxna för senare letas reda på av barnen på olika platser på tomten. Spännande...



Nu har alla filippinska barn skollov i 2 månader. Det är extremt varmt denna tiden på året och man orkar inte så mycket. Skolavslutningar är ett oerhört viktigt kapitel i detta land, man har hattar och toga,  priser delas ut, tal hålls av lärare och elever.



Nästa vecka blir det ” Påskvandring ” på Hills of Grace i 3 dagar. Hela 3:e våningen av huvudbyggnaden är omgjord till oigenkännlighet. Scener har byggts upp och många, både unga och gamla, är engagerade i de  olika rollerna. Vi bjuder in barn utifrån som har chans att dela påskens budskap med oss. Foton kommer framöver.
En fortsatt välsignad Påskhelg önskar jag er alla.





No comments:

Post a Comment