Tuesday, August 11, 2015

Nya medarbetare på Filippinerna




Nya medarbetare

Under veckan som Thord legat på sjukhuset har Torbjörn och Eva-Mari Blomqvist välkomnats som nya medarbetare i Barnmissionen på Filippinerna.
Torbjörn och Eva-Mari arbetade som missionärer i Bangladesh under 3 år i slutet på 80-talet. Efter det har de bott i Sverige delvis i Lammhult och på senare år i Värnamo . Eva-Mari, som är sjuksköterska, har haft tjänst på Värnamo sjukhus under många år senast som platschef och Torbjörn har varit egen företagare.  De har 3 vuxna barn.

Välkomstfester

Skolan i Shining Light sjuder av liv och glada elever


På alla de fyra olika center som missionen har, Hills of Grace, Molfrid, San Isidro och Shining Light blev det fest, program och fika.
Filippinarna är otroligt duktiga att ordna till med fest. På skolan i Shining Light, där det finns drygt 200 elever från förskola upp till 6-e klass,  hade barnen övat in traditionella danser och sånger och  tal hölls. Alla barnen hade varsin blomma att ge och föräldrarna hade köpt fruktkorgar till gästerna.
Jag tror att vännerna Blomqvist, som kommer att ta över ledarskapet  efter oss på Filippinerna, sent kommer att glömma sin första vecka i landet och  känner sig ordentligt välkomnade efter förra veckans upplevelser.







No comments:

Post a Comment