Friday, October 23, 2015

Hemkomst.

Idag är det en vecka sedan vi landade på Kastrup. Sista kvällen på Hills of Grace kom barnmötes-teamet med Jay-Ann Alera i spetsen med avskeds-kvällsfika. Pancit och tårta. Det blev en fin informell stund då vi pratade om gamla tider i missionen, tider då vi arbetade nere i Baseco, Manilas hamnområde . I Baseco fanns det mycket kriminalitet, droger och alkoholmissbruk bland den extremt fattiga befolkningen. Polisen vågade knappt sig in där men Barnmissionens medarbetare kunde frimodigt och utan rädsla komma och gå för att hjälpa familjerna på olika sätt, matutdelning, mamma-undervisning och barnaktiviteter. Nu arbetar barnmötes-teamet i huvudsak i närområdena kring Hills of Grace och här finns det också hur mycket som helst att göra.


När vi landade i Köpenhamn möttes vi helt överraskandes av  Barnmissionens chef Bosse Wallenberg och flera från kontoret. Vi kände oss verkligen varmt välkomnade.


Veckan som gått har varit ganska full av möten med familj och vänner. I söndags var det barnvälsignelse i kyrkan för vårt yngsta lilla barnbarn Evin.


Igår torsdag hade vi förmånen att få tala till vänner i Värnamo på en RPG träff både om Bangladesh och Filippinerna.  Det är uppmuntrande att se att människor är intresserade och engagerade i vad som händer långt ifrån den egna tröskeln.  På lördag blir det en tur till Linköping där det blir samtal om missionsfrågor gällande Bangladesh.

När vi var ute och körde igår, Thord och jag,  och såg den underbara höstprakten  kom vi på att dessa färger har vi inte sett på 11 år eftersom vi inte varit i Sverige den årstiden på lika länge. I ett tropiskt land som Filippinerna  är det grönt året om......





No comments:

Post a Comment