Monday, November 14, 2011

Så var det dax och Manny vinner igen



Idag måndag den 14 november flyttar vi in på Hills på Grace. Det känns nästan overkligt. Det första spadtaget togs den 17 febr. Sen har det bara rullat på.
 Att flytta från Leto Christian Center är inte helt smärtfritt. Det har varit Missionens center sedan över 25 år och allt känns så bekant och inbott och vant. Speciellt den personal som varit många år i tjänst tror jag känner ett visst vemod.
Men nu är det ingen återvändo och det nya centrat kommer att bli en underbart fräsch och fin arbetsplats. Det är ca 30 personer som är involverade i flytten.
 De just nu 10 barnen  på Malward, undernäringskliniken är hemma hos oss i ett par dar medan man möblerar rummen för dem. De kommer att få en härlig miljö att vistas i på Hills of Grace , där de kan vara utomhus en hel del.
Mycket snart kommer familjehusen för Barnbyn att börja byggas, något försenade pga en del byråkratiska förvecklingar. Allt markarbete är klart så det är bara att sätta igång.

Den 3 december blir det högtidlig invigning av vårt nya verksamhets center. Inbjudningar har gått ut till lokala myndigheter, andra hjälporganisationer, styrelsemedlemmar i Sverige och här, och såklart hela Childrens Mission-familjen. Vi har som motto: Gud är trofast.
 Vår största donation till tomt och byggnader har kommit från svenska Biltema. Dessutom har insamlingar gjorts vid Bo Wallenbergs konsert turné förra julen, stora bidrag har kommit från SBM i Norge, svenska Fonera, Göran Grosskopf och många andra. Ett stort och varmt TACK till alla som på ett eller annat sätt bidragit till förverkligandet av visionen.
!!! To God be the Glory !!!

Vi tar oss en promenad i "parken " Hills of Grace. Foton från nya centrat kommer i nästa blogg.


Manny boxas igen

När Manny Pacquiao, Filippinarnas boxarhjälte har en match är det nästan tomt på gatorna. Igår,  söndag var det dags igen för honom att möta mexikanaren Juan Marques i Las Vegas och Manny vann med nöd och näppe på poäng. Jag avskyr boxning så det enda positiva är alltså att man slipper all trafik. Det sägs också att kriminaliteten sjunker under de timmar matchen varar och det är ju inte heller fel.....

Ingen har kunnat undvika att veta om matchen

Den annars enormt trafikerade Ortigas Avenue låg öde igår när vi körde hem efter gudstjänsten på Leto


No comments:

Post a Comment