Wednesday, November 9, 2011

Två stora män har gått ur tiden



Leif Tomren grundade möbelfabriken Leto möbler i Norge. Han kom i kontakt med Sigvard Wallenberg i mitten av 80-talet och 1986 donerade han pengarna till bygget av Leto Christian Center i Manila. Den 22 Oktober fick han hembud.
Vi hade förmånen att få träffa honom för första gången i somras i hans hem. Det blev en otroligt fin eftermiddag tillsammans med en man som älskat Gud och delat med sig av sina materiella välsignelser under hela sin levnad. Han stödde hjälpprojekt i flera länder förutom Fillipinerna med en öppen och generös hand och vi kommer att minnas honom med varm och stor tacksamhet.

Fotot nedan är taget ifrån en jubileumsbok som gavs ut när Leto Möbler fyllde 50 år. Här lämnar Leif Tomren över företagets roder till sina båda söner.



I veckan fick vi beskedet att vår ordförande i den filippinska styrelsen
 Mr Narciso Padilla helt hastigt  lämnat jordelivet. Han var med och ledde styrelsen härute i ca 25 år. Alltid lika vis, alltid lika lugn, alltid med en glimt i ögat, alltid positiv med en djupt förankrad tro på att Gud håller allt i  sin hand. Vi kommer att sakna honom enormt ibland oss, tomrummet känns just nu stort.

Här går Mr Padilla runt på Hills of Grace tillsammans med en av ingenjörerna

Vi tänker på familjerna till dessa två så starka personligheter som satt spår hos så många människor. Familjerna har fått dela dessa män med alla de hjälpte.

Frid över deras minne.

 Mr Padillas byggföretag Prescon byggde Leto och Mr Tomren betalade huvud delen. Märkligt att båda dessa härliga personligheter fick flytt order just när vi lämnar Leto byggnaden för att arbeta vidare i det nya området Rodriguez. Deras uppdrag härnere var tydligen färdigt men vi hade så gärna velat ha dem en längre tid ibland oss.


No comments:

Post a Comment