Tuesday, March 19, 2013

Äntligen...samt rödmyror



ÄNTLIGEN .....i onsdags förra veckan överlämnades formellt byggnaden i San Isidro till Barnmissionen, att användas utan hyra i 5 år framåt. Resan dit har varit lång, krokig och tidsödande. Tanken att få låna denna byggnad av kommunen dök upp för snart 2 år sedan. En lång serie med byråkratiska rundturer började. Varje dokument och tillstånd stannade i veckor och ibland månader på ett kontor innan det gick vidare till nästa instans, nästa kontor och nästa tillståndsgivare. Det har varit nära många gånger att ge upp hela tanken. Men skam den som ger sig !!!! Syftet är ju att lyfta och hjälpa outbildade ungdomar och vuxna som vill lära sig en färdighet, med målsättningen att de ska få ett arbete efteråt. Och detta kändes så viktigt att det har varit värt att kämpa för.


3 "Nyckelkvinnor" som hjälpt till att förverkliga projektet.

55 elever är inskrivna i de 3 olika kurserna
Vad finns då i denna byggnad som ligger i ett tättbefolkat område med tusentals familjer. Jo, 3 olika kurser: kosmetologi, datakunskap och svetsning. Det finns också ett kontor för mikrokredit programmet ”Unite Learn and Empower”. Och sist men inte minst en liten mamma-barnklinik.

Svetsarkursen



Kosmetologi kursen


Datakursen




Mamma-barn kliniken
Kuriosa:
I mangoträdet på tomten där vi bor har rödmyror byggt sitt enorma bo. De har vikit in bladen och klistrat ihop dem till nystanet du ser.Det KRYLLAR av myror därinne. Vi får ta ner det snabbt så vi slipper dessa ettriga varelser som bits om de kommer åt.



No comments:

Post a Comment