Monday, March 11, 2013

Varmt, Light in Sight och explosion

Värmen har kommit
Det är inte bara fåglar som flyger, dagar har också förmågan att fara iväg och försvinna bort....mina dagar är just nu dessutom varma. Idag har temperaturen krypit upp till över 32 celsius. Det är fuktigt också för det har regnat lite grand. Jag sitter och skriver med en fläkt som blåser rakt på mig och det hjälper. Nu är det bara värme som vi har att räkna med. Fram i april kan kvicksilvret klättra upp till 36 grader. Naturen blir torr, det dammar alldeles otroligt och alla bara väntar på juni månad då monsunregnen öser ner. Barnen som leker på gatan brukar lägga sig ner i vattnet som strömmar från alla håll och svalka sig,  och gräset som blivit bränt av solen grönskar och frodas. Men som sagt det är ett tag dit.

Övre siffran än inne i kylskåpet och den nedre i huset.

”Light in Sight”
Under veckan som gått har vi haft besök av Sören Colvingby och hans fru Camilla. Sören är optiker och har en dröm om att hjälpa fattiga barn på Filippinerna med glasögon. Så nu är det många av Barnmissionens skolbarn som fått sina ögon kollade och de som behövt det kommer att få hjälp. Glasögonbågarna har skänkts från olika håll och just nu har vi så många att barnen själva kan välja färg och form på sina glasögon.
 Tack Sören för din insats.





Explosion
Imorse klockan 6 exploderade något enormt stort i dalen nedanför där vi bor. En jättelåga stod rakt upp i skyn och rökutvecklingen var intensiv. Det visade sig vara inne på polishögkvarteret i Taytay, Rizal. Flera blev skadade men ingen dog. Vi har ingen aning om bakgrunden. Det kan ha varit såkallat "Valrelaterat våld". Inför de lokala valen i maj är det mycket som händer och ibland likvideras helt enkelt en motståndare eller rival. Bilden är tagen från en TV sändning.

No comments:

Post a Comment