Friday, July 19, 2013

Sommarföljetongen forts med storkbesök .

Sommarföljetongen fortsätter. Förra söndagseftermiddagen åkte vi på “sightseeing” i vårt närområde. Det är ju ofta så att det man har närmast sig vet man inget om. Fulltofta naturreservat är ett fint område i Skåne. Där finns bl.a. ett museum som visar hur jordbruket såg ut ” förr i tiden”. Det är uppbyggt för att passa som undervisning till barn, så jag kan tänka mig att skolklasser kommer dit under skolåret.
På en underbart grön äng gick islandshästar och betade. Dem kan man rida på, mot betalning förstås.
Det är inte alltid lätt att hålla reda på öppettider för affärer, företag, vårdcentraler eller vad det nu kan vara som öppnar och stänger . NATUREN HAR ALLTID ÖPPET skyltade man med i Fulltofta Naturreservat. Och så sant det är.
 




Den här pållen hade behövt besöka en frisör...
Efter besöket i Fulltofta följde vi en skylt som pekade mot ett ”Storkhängn”. Efetrsom vi aldrig sett något sådant kändes det naturligt att stanna till där. Intressant var det. Under ett enormt nät fanns en massa storkar som tydligen inte kan flyga, fråga mig inte varför. Men uppe på taket var två  bon med fria storkföräldrar och storkbarn.


På tal om storkar så fick vi rapport från Filippinerna att Hills of Grace besöktes av 2 storkar förra lördagen och efter sig lämnade de en liten flicka och en liten pojke. Det finns en  födslo-klinik på Hills of Grace och allt gick bra när dessa små såg världens ljus. Två mammor födde sina barn med 3 timmars mellanrum.

Tillbaka i Sverige....ja jag vet att det jag berättar hemifrån antagligen inte alls är av intresse....men håll tillgodo ändå.
Arvegods ska man ta hand om. Jag hörde att koppar inte har något värde. Ändå så fångas det tjuvar i Sverige som stjäl koppar ??? Denna kaffekittel har tillhört min svärmor och efter puts blev den så vacker så.


Tips:
Om du hittar ett recept som du vill skriva av och inte har papper och penna men en mobiltelefon så ta ett foto......Detta ser gott ut, lite väl mycket smör och socker, men havregrynet är bra.


Ingen risk att vi är arbetslösa under vår Sverigetid. Thord jobbar på taket med att byta ut träbalkar som blivit fuktiga under takpannorna. Hans fru städar runt honom och ser till att han får mat och dryck. Och så plockade hon de två sista smultronen på tomten.
 

 




No comments:

Post a Comment