Tuesday, October 15, 2013

Jordbävning på Bohol och Cebu

Idag tisdagen den 15 okt. drabbades centrala Filippinerna av en kraftig jordbävning, styrka 7,2 på Richter skalan. Jag har precis suttit och tittat på de lokala nyheterna på TV och man rapporterade där att man hitintills hittat ca 80 döda. Det var ön Bohol och staden Cebu som imorse skakades av multipla skalv. Ikväll sitter folk ute på gatorna i rädslan för efterskalv och ingen vet väl i skrivande stund omfattningen av skadorna på hus, vägar och annan infrastruktur.
Två positiva  omständigheter har haft betydelse i denna katastrof.  Dels skedde skalven på dagtid och inte då folk låg ock sov. Man kunde snabbt ta sig ut på gatorna. Dels så är det en helgdag idag, Eid ul Adha en muslimsk högtid, så inga barn var i skolan.
Vi avvaktar inför morgondagen med mer nyheter.


5 comments:

  1. FUKING RAJT IN DE PUSIIII

    ReplyDelete
  2. heJSaN!
    jAG KomMeR iFRåN zVedENNnN

    ReplyDelete
  3. AJ AM SÅ SEKRET

    ReplyDelete
  4. sdljchbsdlJHFBAOUHVOSUYDBV IOFYGOBJVJDVKUSDHJVBSdhujfbsdjhcvljwehgfv,jsdghvwehjvgflwuyefbdhjlsvfbvudfgyulaywebfisdchwejhfbsdhjlfgshejfbesdhjlfbewhjlfbslkdjhfbaewjhlfkbsekjfbwaekhjfbsjkefhbsdljhfbsdjhcvbjsdhfvejlwHCVBDSjhfvjsdkhcvjhsdFVDJHBVLHjdbvljhsdbvsjlhDVBSDLHKJFBLJwkhdbfewliybfhsdkhfgsdkljfhkrsjbfnsdkjvhbaejkrgbasdkjvnae bklhjvajksdhflbdsfkjhavehgkweBFVJHLDSBJ,SHDVBA,JHSDV <,BCH,JSEHBF<DHJLSVSDBVLJHSDBFLJSDKBFAELHJBVGDLSJH,BGAWLEJHFB<DSHJBVAKJDFBLKJDFBejkwfbwlejhfbejlhsbfjshldbfsjhdfbjlshdfbluwhebfjlhsdfbwejlhFBSLDHJBwlehfbljhewBFLJHsdbfljhsdfbdjkshfksldjfbhliwehFJBSDKJLFBLISDJKFBNSKJRGUKKUKUKUKKUK

    Eminems song btw
    /TRUMP AGÄN

    ReplyDelete
  5. LAÅÄL;AALALALPOLKSMÄLKAJLLALALLALALLALALALKAKAIKUKYKUAJH(STOUAAKAKAKALLALALALLA
    /TRUMP IS SO GUD AGÄN

    ReplyDelete