Sunday, May 4, 2014

Barnläger på Hills of Grace

Under veckan som gått har det varit barnläger i tre dagar  på Hills of Grace för ca 70 barn. Det är full rulle på tomten. Maten lagas på gas-spisar utomhus under tak och sedan äter man på medhavd tallrik ute på gården. Picnic med andra ord. Programmet består av undervisning, sånger, lekar, tävlingar och sista dagen bad i en pool. Lyckan är fullständig. Jag observerar med tungt hjärta att en hel del av barnen är oerhört magra. De får säkerligen inte tillräckligt med mat i sin hem. Att komma ifrån sitt bostadsområde med allt vad det innebär- trånga gränder, heta asfalterade gator och iband öppna kloaker är en upplevelse som är mycket speciell för dessa barn. Barnen kommer från de platser där vi haft Kiddy Bible Class i 3 månader.










Nu verkar det som om monsunregnen tagit sin början. De brukar komma i juni så det är lite tidigt. Det är först mycket varmt av den starka solen sen fram på eftermiddagen mulnar det till och så kan regnet ösa ner oftast väldigt lokalt. Vissa gator i Manila blir lätt översvämmade eftersom avrinningen är dålig. Många dräneringsrör är igensatta efter att folk slängt plastpåsar på gatorna som sen fastnar i rören.




  Manila har extremt dålig luft. Stan ligger som nummer 16 av 300 städer i världen när det gäller mått på luftförorening.  Men ännu har man inte börjat lagra ren luft i påsar som på bilden från Beijing.







No comments:

Post a Comment