Wednesday, May 14, 2014

Vilken återförening !!!!!!





För några veckor sedan kom Oscar och John till Hills of Grace för att jobba som volontärer. John gör sin praktik här för Bibelskola Livskraft som han går på i ett år och hans goda vän Oscar följde med. Båda killarna har varit jätteduktiga med att leka med barnen i Barnbyn, bl.a. att sparka fotboll.  De har också städat, tvättat fönster, spikat och sågat.

John adopterades från Filippinerna när han var 2 år gammal. Idag är han 20 år.  Han kom till Filippinerna utan en tanke på att söka sina rötter, det var inte hans agenda , han ville bara se sitt födelseland.


Efter några dagar på Hills of Grace då han fått höra en del om Barnby-barnens bakgrund och livshistoria så började han tänka på hur det hade varit om han inte fått komma till Sverige som adoptivbarn. Han funderade på var hans ursprungsfamilj kunde finnas och om de kände sig skyldiga för att de lämnat bort honom när han var liten. Plötsligt kände han ett behov av att försöka hitta dem. Han pratade med Thord och mig om det. Det lät inte lätt. Efter att ha fått en hel del information från sin svenska mamma, information som han inte visste fanns, sattes en av missionens socialarbetare på att börja ringa runt.  Den ena ledtråden ledde till den andra och så, nästan som genom ett under, hittades hans familj. I måndags var det dags att åka och träffa dem 10 mil söder om Manila. Han fick möta båda sina föräldrar, sin mormor och en yngre syster och hennes barn. Föräldrarna var överlyckliga att få se sitt barn igen och berättade för honom att när han föddes var pappan arbetslös och mamman svårt sjuk och låg kvar på sjukhuset efter förlossningen. Ingen kunde ta hand om det lilla barnet och han lämnades så bort för adoption. Men de hade alltid undrat hur det gått för den lille sonen och känt skuld för sitt beslut. Nu kunde Johan lyfta av dem skuldbördan och tala om för dem att han inte var arg och besviken utan att han fått ett bra liv i Sverige. Vilken solskenshistoria, en helt oväntad sådan. John åker hem till Sverige med minnen härifrån som han aldrig trodde skulle vara möjliga.

Tårarna flödade


John med sin mormor, mamma, syster och pappa.

John och den lilla systerdottern han inte visste fanns


No comments:

Post a Comment