Thursday, February 23, 2012

Intressant studiebesök och resan till och ifrån jobbet.

Min senaste blogg var från den 12 februari....idag är det den 23:e. Går tiden verkligen så fort ???
Jag bara undrar, gör den verkligen det ?

Sen jag skrev sist har jag bl.a. varit på studiebesök på en födsloklinik som drivs av en amerikansk missionär , Jeri Gundersen, sedan början av 90-talet. Kliniken finns för de många fattiga kvinnor som annars inte får den professionella hjälp de behöver under sin graviditet.  Organisationen heter HELP International Ministries och på deras klinik förlöser de mer än 500  barn om året och  över 7000 kontroller av gravida mammor görs varje år. Det var en enkel plats men de hade allt de behövde och jobbar efter naturliga metoder i allt de gör. Papporna uppmuntras att vara med vid förlossningen vilket det är förbud på i ett vanligt sjukhus.
 Jeri Gundersen tycker att papporna ska se sina hustrur som HEROES, hjältinnor. Mammorna som föder sina barn på Shiphrah Birthing Home behandlas alla med stor respekt och kärlek, vilket inte alltid är fallet i deras egna hem. Det förekommer mycket förtryck, alkohol och droger och efterföljande våld i många hem.  Dessa kvinnor som kommer till Shiphrah blir ” Empowered”,  ett väldigt bra uttryck som jag tycker saknas i det svenska språket. De blir medvetna om sina rättighter och sin värdighet.
Vi kommer att skicka minst 2 av Barnmissionens barnmorskor till denna klinik för träning framöver inför våra planer att starta en liknande verksamhet i Rodriguez på vårt nya Center.  Spännande!!

Resten av denna blogg ska jag ägna åt en serie foton tagna på bilresan igår från vårt hem till vårt Center i Rodriguez. De är tagna från bilfönstret så inte särskilt bra kvalite men talar ändå för sig självt.


Gatulivet är färgrikt, livligt och ofta rörigt. Här kör vi igenom Marikina stadsdelen



Filippinerna är ett i huvudsak katolskt land och det finns oändligt många kyrkor.
 
När vi närmar oss Soptipps området i Payatas möter vi lastbil på lastbil  med sorterade sopor.

Den här mannen skyddar sig från solen när han vinkar fram trafiken vid ett vägarbete

Efter ca fem kvart är vi framme vid det nya Centret i Rodriguez.
 
När vi kommer fram hittar vi Vernon och Reggie i full fart med att hjälpa Wilky tvätta glasdörrar.

På resan hem kör vi förbi denna byggarbets plats där det byggs en ny Iglesia ni Christo kyrka. Rörelsen ses som en sekt där deras ledare är som en Gud för dem. Flera miljoner människor är anslutna till denna rörelse.

En suddig men intressant bild. Alldeles i närheten av det stora Smokey Mountain och Payatas  området finns Representant Huset där de rika, de laglärda och de mäktiga sitter och bestämmer över sina "undersåtar". Man skulle önska att de tänkte mer på de mindre lyckligt lottade som det finns så många av precis utanför deras dörr.

No comments:

Post a Comment