Sunday, June 17, 2012

I fredags var det dags för ännu en ” Graduation Ceremony” dvs certifikat utdelning på Yrkesskolan i Payatas, vid soptippen Smokey Valley , där Barnmissionen arbetat i så många år.


Payatas och floden där man tvättar plasten som sen säljs.


 Sedan tränings-skolan öppnade 2007 har 1162 elever antagits, av dessa har 996 genomfört en fullständig kurs och fått certifikat och av dessa har 40 % fått jobb.
 Det är en enorm glädje att se dessa ungdomar och en del äldre lämna yrkessträningen med ett papper i handen som kommer att öppna dörrarna till nya möjligheter i deras liv. Kurserna som ges på tränings centrat är kosmetologi, sömnad, data kunskap, reparation av elapparatur och mobiltelefoner samt svettsning. På svettsar-kursen har det gått 14 elever och av dem två kvinnor. Nästan alla på den kursen har arbetat som sopsorterare sen de hoppade av skolan. Nu förhoppningsvis är det slut på detta och de kan få ett bra jobb, en del t.o.m. utomlands.
Certifikatet eleverna får är extra värdefullt därför att skolan är ackrediterad av myndigheterna som sätter SIN stämpel på examensbeviset.
Vi önskar varenda elev ett bättre liv.
Svettsar kursen, 12 killar och 2 tjejer


Data kursen


Här lär sig Jocelyn att svettsa
Här får hon sitt efterlängtade cerifikat


No comments:

Post a Comment