Tuesday, August 7, 2012

Översvämnings katastrof i Manila...igen...

Det har regnat och regnat och regnat i flera dagar över Manila med omnejd. Dammarna utanför staden har fyllts upp till brädden och nu lättar man på trycket genom att släppa ut vatten i floder och kanaler. Katastrofen är nu ett faktum för hundratusentals människor som bor i lågt liggande områden och kåkstäder utefter vatten dragen där de smält upp sina skjul.
 Det känns frustrerande att vara långt borta i dessa dagar men vi har varit i telefonkontakt med personalen och medarbetarna på Barnmissionen i Manila både igår och idag. Zeny Ablang, vikarierande missionsledare, berättade att Marikina floden som flyter i dalen i Rodriguez hade stigit med flera meter. En av de anställda i Barnmissionen hade översvämning i sitt hus ända upp till andra våningen. Vi fortsätter att noga följa händelseutvecklingen under resten av veckan.
Myndigheterna gör en enorm insats med att evakuera nödställda och strandsatta i uppblåsbara båtar, tar hand om hemlösa och ordnar tak över huvudet åt dem samt förser med matpaket ....men det behövs hur mycket hjälp som helst.
Vi har hitintills fått pengar från Barnmissionen i Norge och har börjat med matutdelning. Det kommer också att ordnas Child Friendly Spaces för traumatiserade barn som ofta blir följden av katastrofer.

Om du vill hjälpa till går det bra att sätta in en gåva på Barnmissionens konto:

Plusgiro   901080-2

Märk talongen
” Översvämning i Manila”






No comments:

Post a Comment