Thursday, August 16, 2012

Resor och uppföljning av förra veckan

Thord och jag är ute på en biltur just nu från Höör, till Halmstad trakten, Värnamo och sist Stockholm. Vi njuter av det vackra vädret som begåvats södra Sverige. Äntligen kom det – och det först NU när alla barn ska börja skolan och folk inte har semester längre.
Vi kör runt i en gammal Skoda som snart gått 40 000 mil, men för att vara riktigt sanningsenlig så har motorn blivit bytt en gång.


 Skördetröskorna är igång på fälten och det doftar av nyslaget hö där vi drar fram med fönstrena öppna. Vi har ett intressant uppdrag i helgen och det är att tala om Bangladesh Missionen till intresserade och engagerade människor.

Men vi kan såklart inte släppa  vår oro för Barnmissionens arbete i Manila efter översvämnings- katastrofen och fortsätter att hålla kontakt med medarbetarna där. Vi har precis fått reda på att Barnmissionens skola på Shining Light Center, 3 mil utanför Manila varit avskuren en vecka pga ett stort jordskred av själva huvudleden in till stan. Jag läste idag på internet att Filippinerna är det tredje landet i världen när det gäller antalet omkomna i jordskred med 4583 registrerade döda mellan 2004-2010.


Så här såg vägen till Shining Light ut förra veckan, nu är den i alla fall framkomlig enligt vad vi hört.


Vi vet också att områden norr om Manila, Bulacan, fortfarande är översvämmade och för varje dag som går, där vattnet inte sjunker undan, växer risken för epidemier, sjukdomar och diarreer. Dengue feber fallen har ökat drastiskt skrev vår hälso-ansvariga sjuksköterska  Badeth Megano i ett mail idag. Dengue är en tropisk feber-sjukdom som överförs av en mygga som frodas i fuktiga förhållanden.
För övrigt har man fortsatt att arbeta med barn i evakueringsläger genom ”Child Friendly spaces”



Dessa bilder är från Team Mission i Bulacan, norr om Manila



No comments:

Post a Comment