Sunday, September 23, 2012

150 barn på läger. Då är det fest.

En vecka går alldeles för fort. Det blir väl så när livet är fullt av aktivitet. Dags för en blogg-hälsning i alla fall denna söndagkväll.


I fredags invaderades Hills of Grace av ca 150 lägerdeltagare i åldrarna 8-12 år. De kom från 10 olika platser där Barnmissionen hållit Kiddy Bible Class under tre månader. Alla var spända av förväntan inför det som skulle hända under tre dagar. Barnen och de ca 20 ledarna har sovit i vår nyinvigda servicebyggnad på mattor på golvet. Maten har lagats i ett gammalt svenskt  militärtält. Där har ett gäng glada människor skalat och skurit, kokat och diskat. Och barnen har ÄTIT. Det äts i mängder, filippinarna älskar mat. Sen har det varit olika aktiviteter som tävlingar, lekar, sångstunder, bibelundervisning och bad i en simbassäng allra sist. Många av barnen kommer från orehört enkla förhållanden, en del från kåkstads områden. Vi får bl.a.undervisa dem om hur man använder en spoltoalett. En del barn  har aldrig sett en sån förut. Idag, söndag har alla de härliga barnen åkt hem. Säkert har de mycket att berätta för syskon och föräldrar.

I onsdags var det en välsignelse stund för det nya huset där lägerbarnen sovit över och nedan klipper Thord och Zeny Ablang bandet in i byggnaden. Allt enligt djupt liggande tradition på Filippinerna.


Pastor Ronnie Megano ber en välsignelsebön




No comments:

Post a Comment