Tuesday, September 25, 2012

Mer om barnlägret

Just nu har vi två svenska tjejer som volontärer på Barnmissionen. De var med på barnlägret och beskriver det hela så här på sin Resdagbok. Jag frågade om jag fick låna det till min blogg och det fick jag.
Anna och Hanna hjälpte till att baka hundratals bullar till lägret, matbullar och vetebullar och muffins. Jätteduktiga...för det är VARMT att stå i ett kök och baka hela dagarna men de var på gott humör hela tiden.

Superhero-läger
söndag 23 september 2012 Manila, Filippinerna
Jesus you´re my superhero - har vi fått höra hela helgen.

Centret har flödat utav barn, omkring 150 st. Det har varit full fart från halv 4 på morgonen till sent på kvällen. Filippinare är väldigt högljudda och skrikiga så vi har känt oss slut i huvudet redan på förmiddagen. Det har lekts lekar, bibelstudie och dansats. Vi har även fått vara med och bidra med lite sång och dans och givetvis allt vi bakat, vilket var lyckat. De gillade det skarpt!

Idag, söndag, var avslutningen på lägret att åka och bada. Det var i en swimmingpool en bit härifrån. Barnen var som galna! Vi trodde att vi skulle behöva rädda barnen eftersom ingen kan simma. Det var snarare vi som höll på att stryka med för med ett 15 tal barn på varje arm så är det inte lätt att hålla sig över ytan. De klängde som apor och efter två timmar i vattnet var vi helt slut. Eftersom detta var barnens kanske enda dopp på ett år så var de i så länge de kunde. Vi var där halv 10 och åkte därifrån vid 17 och vissa var i hela tiden, så vi vill inte veta vad som finns i det vattnet. Det var en superhärlig dag, då vi fick lite sol på våra vita kroppar!
En minst sagt spännande helg med många fina möten, men även helg som sätter igång tankarna. Många delar öppet med sig av sin livhistoria som inte är särskilt glädjande alltid. Då många får kämpa för att få det de behöver för dagen. Deras tillflykt är tron på Jesus och det är häftigt att se.

 
Anna Josefsson och Hanna Olsson

Här lagas det mat i massor till barnen

Personligt
Idag lyckades vi få död på den stora råttan som bestämt sig för att bo inne i Dahls hus. Och VEM stod för bedriften ? Jo Bobby vår enögda Shitzu, han likviderade den snabbt och lätt .Duktig vovve, det får han väl ha en extra morot för, ja du läste rätt, han älskar morötter. När jag skalar dem kommer han skuttandes och tigger  och han kan skilja på potatis skalande och morots skalande så han är nog rätt smart ockå..........




No comments:

Post a Comment