Tuesday, October 2, 2012

Planting Opportunities for a Right Start

Under hösten 2011 flyttade Barnmissionen sitt huvudkontor från West Crame  mitt inne i Manila ut till Rodriguez Municipality. Efter oss lämnade vi den 3-vånings  byggnad som byggdes i mitten på 80-talet på initiativ av missionens grundare Sigward Wallenberg. Denna byggnad har sett tusentals barn hjälpta och rehabiliterade, den har sett barn födas och barn som blivit friska, den har inom sina väggar hyst skolbarn och en kristen kyrka.  Alltså mycket historia och även mycket nostalgi.
Vad göra med en sådan byggnad ?
Den filippinska Barnmission-styrelsen beslöt först, på inrådan ifrån Sverige, att försöka sälja byggnaden men efter en tid med dåliga anbud ändrades strategin till att den skulle hyras ut.
På märkliga vägar korsades Missionens banor med en organisation som heter Right Start. Den har sitt säte i en av de större evangeliska kyrkorna i Manila. Där finns en grupp eldsjälar som känner sig kallade att arbeta med barnen i West Crame området, just där vi hade vårt center tidigare.  Deras önskan är att ge marginaliserade barn, dvs barn från fattiga familjer en chans att utveckla sina kreativa talanger på olika sätt. Det gäller att hantera musik instrument, att sjunga och dansa, att rita och måla. Dessa barn skulle ALDRIG få denna möjlighet någon annanstans eftersom föräldrarnas inkomster knappt räcker till mat, kläder och vanlig skolgång för barnen.

I lördags invigde Right Start  sina härligt renoverade lokaler på bottenvåningen av  byggnaden i West Crame, Leto Christian Center. All renovering har bekostats av organisationen själva och de uttrycker stor tacksamhet till Barnmissionen och Gud att de hittat en så lämplig lokal för sina drömmar och visioner. Vi önskar dem allt gott och tror att intentionerna från Missionens grundare fortsätter att förverkligas i denna byggnad.

Fru Padilla och Thord klipper bandet.






No comments:

Post a Comment