Sunday, September 22, 2013

Tyfonen Usagi, Family Day, snart Jul och Bangladesh besök.

Tyfonen Usagi, som kallas Odette här på Filippinerna, håller på att lämna de norra delarna av landet och är på väg mot Hongkong idag. Här i Manila har den orsakat ihållande regn med översvämmade gator på lågt liggande delar av staden. Ett 30-tal flyg mellan Manila och Hongkong har ställts in. Det ska fortsätta att regna ett par dagar till enligt prognoserna.
Trädgården är blöt och lerig


I fredags var det i alla fall uppehåll även om himlen var mulen och grå. Och tur var det, för då firades ” Family Day” på Hills of Grace för förskolebarnen på Open Heart Preschool och deras föräldrar och syskon. Family Day är en tradition på Filippinerna och firas på alla skolor någon gång under hösten. Det är alltid en rolig tillställning där barnen medverkar med sånger, man har tävlingar med både vuxna och barn och man fikar tillsammans. Varje familj hade tagit med sig matkorg hemifrån i fredags och alla var glada och verkade tycka om arrangemanget.







Nu är det jul igen....
Så snart den första BER- månaden anländer börjar man med julförberedelser på Filippinerna. Det betyder alltså septemBER. Man har spelat julsånger nu ett par veckor och idag på ett av de stora varuhusen stod tomtarna på parad.



På tisdag reser Thord och jag till Bangladesh på flera olika uppdrag. Vi ska besöka församlingar som är knutna till Free Christian Churches of Bangladesh, hälsa på eleverna på Home of Peace i norr, kolla ett get projekt samt åka ut i byar där s.k. Tutorial Schools drivs . Vi ska förflytta oss med både flyg och tåg inom landet. Tågresan norrut till Dinajpur  tar en hel dag. Med oss har vi stillbilds kamera, filmkamera, ljudupptagnings apparatur, papper, penna, idéer, målsättningar, en förhoppning om att allt ska gå bra och en bön till Gud om hans beskydd. Vi är tillbaka i Manila den 6 oktober.

No comments:

Post a Comment