Tuesday, December 16, 2014

Julfest vid Payatas soptipp, glada skolbarn och glad personal

Veckan innan jul.....Även här på Filippinerna är det ganska mörkt på morgnarna nu. Det går inte att jämföra med Sverige förstås men ändå. De barn i Barnbyn, Open Heart Childrens Village, som går i skolan tidigt, lämnar sitt hem redan klockan 6. Och då är det nätt och jämnt ljust. I den stora statliga skolan som barnen går i, har man 3 skift om dagen pga det stora antalet barn. Nu ser alla barnen fram emot julledigheten som infaller på fredag. Just idag har en lokal Rotary klubb ordnat en fest för alla 26 barnen, då blir det en julklapp och godis i långa banor, någonting ingen av dessa barn varit vana vid innan de kom till Hills of Grace.

De här skolbarnen börjar först kl 12. De åker tricykle till skolan.
Som jag nämnde i en tidigare blogg, har vi 17 olika julfester  i Barnmissionen, eftersom arbetet är så mångfacetterat och finns på olika platser, geografiskt. Thord och jag var med på julfesten för grundskolebarnen i Payatas. Barnens föräldrar får ett ekonomiskt bidrag för att kunna ha sina barn  i skolan. När man ser dessa elever finklädda och välkammade på festen så kan man  inte ana vilka förhållanden de flesta barnen har i  sina hem. Det är fattigt, trångt, det luktar illa från soptippen där en hel del föräldrar arbetar med att sortera sopor, det finns gott om alkohol och droger i omgivningen och hög arbetslöshet. Att få ge dessa barn en chans till utbildning är en förmån. Tack ABC Children`s  Aid Iceland som under minst 25 år stöttat detta sponsor- arbete ekonomiskt.







Utefter denna gata bor flera av skolbarnen i Sponsor Programmet

Om några dagar reser Thord och jag till Sverige för att fira jul med älskad familj. Tacksam och glad.
Hur det blir med bloggandet, kan jag inte säga just nu. Kanske det får vila ett tag.

Jag vill önska dig som läser min blogg en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År fyllt med välsignelser som du kan dela med andra. 


Efter en av julfesterna på Hills of Grace blev det mycket PANCIT över, samt BIKO som är en riskaka, så då blev alla vi på kontoret glada, Dotty, Zeny, Joice, Anabelle, Emy, Lolit och Cathy 

Man kan stava Christmas på fler än ett sätt




No comments:

Post a Comment