Wednesday, December 31, 2014

2014 är slut. Gott Nytt 2015

En av de sista dagarna, innan vi reste till Sverige för att fira jul, tog jag denna bild av gatan utanför Barnmissionen och Hills of Grace. En underbar regnbåge lyste över Sierra Madre bergen med bud om HOPP.




Idag är det årets sista dag, det är dags att tänka både bakåt och framåt. Jag har aldrig varit intresserad av att ge nyårslöften. Eftersom jag har ett ganska känsligt samvete och vill hålla vad jag lovar, känns det bättre att inte lova för mycket, för tänk om man misslyckas.
Året som gått har varit fullt av dramatiska händelser på olika plan.
Internationellt sett, har det varit ett turbulent och brutalt år. Terrorgruppen ISIS framfart, Kriget i Ukraina, Ebola epidemin, flera svåra flygolyckor,  översvämningar och andra naturkatastrofer är bara en del av allt som timat. Vi har påminnts om att det var 20 år sedan Estonia sjönk och 10 år sedan tsunamin skördade ca 230 000 offer. Thord kommer aldrig att glömma sin resa till Indonesien, veckan efter tsunami katastrofen,  där han för PMU´s räkning, fyllde tre-fyra lastbilar med förnödenheter i staden Medan, blev skjutsad över bergen till andra sidan av landet och levererade sin last till överlevande på ön Nias. Förödelsen och den kusliga tystnaden är vad han minns bäst.
Som sagt, året har varit fyllt av dramatik och sorg. Sedan finns det oändligt många glada berättelser men tyvärr är det inte de som fyller våra TV-skärmar. Jag tänker på alla människor som fått vara med om att lyfta, bära, hela, glädja, vinna över motgångar och se sina drömmar gå i uppfyllelse.
Barnmissionen har åtminstone den första halvan av detta år markerats av återuppbyggnaden och rehabiliteringen av hus och skolor i Tacloban efter tyfonen Haiyan. För övrigt har alla projekt inom missionen fortsatt oavbrutet med något nytt tillägg bl.a. har en mobil klinik varit i verksamhet sedan juli månad och hundratals patienter har fått hjälp med råd och medecinering. Det är med stor tacksamhet till Gud och till generösa människor som gjort det möjligt att ge fattiga barn skolgång, arbetslösa yrkesträning, föräldralösa barn en familj och ett hem, sjuka barn medecin och hundratals barn evangelium. Om du är en av dem- STORT TACK.
På det Personliga planet blev 2014 ett dramatiskt år med Thord på sjukhus i Manila under maj månad för en stroke i thalamus. Djupt tacksamma ser vi tillbaka på en snabb återhämtning, även om inte 100%. En mindre men dock viktig förändring i våra liv har varit att vi flyttat från det hem vi bott i under 10 år till ett av husen på Hills of Grace. Att slippa sitta ca 3 timmar i svårt luft-förorenad trafik tur och retur till jobbet har varit ett lyft.
Julen har tillbringats i vårt hus i Mittskåne omringade av älskad familj. Den för oss ovanligt stora granen inköptes av vår dotter Marie och hennes man, hemma över julen från uppdrag i Jordanien.







ETT GOTT OCH VÄLSIGNAT NYTT ÅR 2015
”May the Lord give you the desires of your heart and make all your plans succeed”
 Ps 20:4


No comments:

Post a Comment