Wednesday, July 22, 2015

Regntider och utökat menageri

Väskan är packad 

Över Öresundsbron går färden
Så är vi tillbaka i den tropiska värmen som under monsuntiden är mättad med fukt. Det regnar nästan varje dag. Fram på eftermiddagen mulnar det till och det börjar avlägset mullra. Efter en stund kommer åskan och blixtarna närmare och efter ännu en liten stund öser regnet ner. Här är det inte fråga om något strilande stilla regn utan hinkavis med vatten som vräker ner. Naturen är underbart vacker just pga av regnen. Det är grönt och  extremt lummigt överallt.
 
Denna bild tog jag idag på förmiddagen
Efter de heta, torra sommarmånaderna april och maj är folk tacksamma för monsuntiden. Det som kan orsaka stora problem är att lågtrycken ibland utvecklas till tyfoner med  så mycket regn att allt blir stillastående. Veckan innan vi kom tillbaka till Manila hade alla skolor i regionen stängt just pga översvämningar. Nu är det lugnare igen tills nästa vädersystem seglar in. Filippinerna drabbas av i genomsnitt 17 tyfoner om året, mer eller mindre allvarliga.
Barnen i Barnbyn blir  skjutsade till och från skolan med en liten el-tricykle, gåva från Barnmissionen i Norge. Ekovänligt ska det vara !!!!


Medans vi varit borta på semester har menageriet på Hills of Grace utökats med 5 ankor, ett kid och 9 kaninungar. På flera av bananträden kommer stora klasar bananer och papayorna växer så det knakar.  Det står i alla fall inte stilla och man kan inte annat än att bli glad. 




No comments:

Post a Comment