Wednesday, August 21, 2013

Fortsatt svår situation i Manila

Det tropiska regnsystemet som fått namnet “Maring” lamslog större delen av Manila igår tisdag. Ute på Hills of Grace ryckte Missionens katastrofteam ut med hjälp till familjer som fick skydd på Molfrid Center. Dessutom köpte man in råvaror och lagade mat som delades ut till 800 barn på olika evakuerings-centra.
Rapporten för idag får du ordagrant som Thord skrivet den:
Maring rapport 2
Onsdagen den 21 augusti, 2013
Det har fortsatt att regna över Manilaområdet även på onsdagen.
Viss lättnad i regnen kan skönjas och enligt meteorologerna skall vädersystemet sakta lämna det Filippinska området och komma in över Taiwan innan det fortsätter in mot Kina.
Enligt officiella uppgifter skall ca 60% av Manila vara mer eller mindre översvämmad och samma uppgiftslämnare säger att det har regnat drygt 60 cm under dessa få dagar (i förra rapporten lämnade jag en uppgift på 30 cm. Den var alltså fel)
Från Missionens sida har vi fortsatt insatsen som startades i tisdags. I dag, onsdag, har 1900 personer fått lagad mat genom missionens försorg
I samband med utvärdering av insatsen och om rådande situation håller i sig är vår tanke att fortsätta med denna matutdelning – till dess att läget stabiliserats.
 Thord Dahl
Manila

Tyvärr har jag inte fått några nya bilder idag.....



No comments:

Post a Comment