Monday, November 11, 2013

Teamet är på plats och förnödenheter på väg

Efter en hel dags väntan igår på besked ifrån militärflyget om relief teamet skulle få följa med ner till Tacloban kom svaret att, Ja det gick bra. Så imorse ca kl 5 lyfte Herkulesplanet med teamet ombord. Vi har under dagen haft kontakt med pastor German dela Cruz, missionens kaplan som är med i teamet. Han har berättat att situationen är nästan värre än vad man hade förväntat sig. Staden är som en spökstad där ingenting fungerar. Husen är raserade, gatorna fulla av husdelar, bilar välta osv...Människorna behöver allt av allting så att säga. Tele linjen var dålig i samtalet med German men om vi hörde rätt så har teamet inte ens tak över huvudet inatt precis som alla andra.
Ikväll sändes en liten konvoj med 2 bilar från Barnmissionen ner till Tacloban med förnödenheter som vatten, ris, en generator, noodlar, ett par tält, liggunderlag osv. 4 chaufförer kommer att turas om vid ratten och på så sätt kan de köra hela natten söderut. Vi har hört att bilvägen ska ha röjts men det är en resa på ca 90 svenska mil på delvis dåliga vägar och en bred färje-överfart över havet till ön Leyte. Vi hoppas att de kommer fram någon gång imorgon sen eftermiddag.
Barnmissionens chef i Sverige Bo Wallenberg är på väg hit för att vara med teamet i deras ansträngingar att nå lidande människor. Han landar imorgonkväll i Manila.

 
En bön om Guds beskydd över den långa resan

 
En fullastad Kia och chaufförerna tills. med Thord samt Emy och Zeny som varit ute och provianterat.

No comments:

Post a Comment